• Bojana

Živalska zgodba iz živalskega vrta v Berlinu

Če se odpravljate poleti v Berlin, lahko obiščete živalski vrt. Tukaj je zgodba iz pred nekaj let o živalskem prijateljstvu.

Nenavadno prijateljstvo je nasmejalo veliko ljudi, nekatere pa tudi spravilo v solze. Muschi, mačka in Mausi, medvedka, sta se spoznali v berlinskem živalskem vrtu. Pri medvedki se je nenadoma pojavila črna mačka in skupaj sta celo jedli. Medvedka je bila zelo ljubezniva, kot mama do svojega mladiča in mnogi ljudje so hoteli videti zanimiv par.

Ko so začeli prenavljati Mausijin dom, so jo dali v kletko. Muschi ni več mogla k njej. Vedno znova je prihajala pred kletko in glasno mijavkala, ker je hotela k svoji prijateljici. Mnogim se je mačka zasmilila in v živalski vrt je prispelo veliko pisem. O tem so poročali časopisi in televizija. Mački so nato popolnoma uradno dovolili živeti z medvedko. Prijateljici sta skupaj preživeli še sedem srečnih let. Mausi je v starosti 42 let umrla, Muschi pa je še naprej živela v živalskem vrtu.


Prispevek je napisala Ksenija Šajn


Več o njunem prijateljstvu v članku v nemščini: https://www.abendblatt.de/vermischtes/article107886261/Kragenbaerin-tot-Ende-von-Maeuschen-und-Katze-Muschi.html

19 views