• Bojana

Francoski filmi

Francozi so znani po odličnih, drugačnih, vznemirljivih filmih. Tjaša je pripravila seznam filmov, ki bi jih bilo škoda zamuditi.

LE FABULEUX DESTIN D'AMÉLIE POULAIN


Amélie živi v svojem lastnem svetu sredi Pariza. Pod vplivom materine smrti in očetovih hladnih čustev jo začnejo zanimati: peka kolačkov, občutek rok v posodi s semeni, razmišljanje, koliko ljudi v mestu v tem trenutku doživlja orgazem idr. Nekega dne najde majhno škatlico s spominki in se odloči, da najde lastnika. Podajte se z njo na avanturo (l'aventure)!

Napovednik

QU'EST-CE QU'ON A FAIT AU BON DIEU ?


Simpatična komedija (la comédie), kjer so 3 hčere poročene z moškimi, ki so nesprejemljivi za očeta - zaradi druge rase, veroizpovedi ... Bo zgodba s četrto hčerko kaj drugačna?


NapovednikINTOUCHABLES

Zgodba o tem, kaj vse lahko zdrav posameznik ušpiči tetraplegiku. O prijateljstvu (l'amitié) med premožnim, razgledanim tetraplegikom in neizobraženim črncem iz predmestja, ki ga oskrbuje. Tenkočutna in polna smešnih prigod.


Napovednik
LES FEMMES DU 6E ÉTAGE


Lastnik bloka se spoprijatelji s Špankami (les Espagnoles), polnimi življenja (la vie), iz 6.nadstropja, ki mu pokažejo, kako uživati v preprostih stvareh. ...pa se lahko nekdo spremeni pri 45ih letih?Napovednik

LE HÉRISSON (jež)11-letna Paloma opisuje samotarsko in diskretno hišnico kot ježka - navzven pika, v njej pa se skrivata toplo srce in eleganca. O tem, kako se odpirajo srca in tkejo prijateljstva.


Napovednik

LES CHORISTES


Kako vpliva učitelj glasbe (le professeur de musique) na problematične mladoletnike v internatu?


Napovednik


UN PROPHÈTE (prerok)


Malik je obsojen na 6 let zapora (le prison), ker nekoga ubije v samoobrambi. Naiven in nedolžen 19-letnik v zaporu pride pod okrilje zapornikov 'Corse' in se okrepi. Napeta zgodba do konca.


Napovednik

Prispevek pripravila Tjaša Fink Kuzma

82 views